ساعت 8 صبح 13 اسفند 1394، حدود 100 نفر از اعضای انجمن علمی معماری منظر ایران با سه اتوبوس راهی کاروانسرای دیرگچین در کویر گرمسار شدند. تقریباً پس از 2 ساعت و رسیدن به مقصد، اعضاء در حیاط کاروانسرای دیر گچین گرد هم آمدند. دکتر سید امیر منصوری، رئیس هیات مدیره انجمن در باب تاسیس انجمن و جلسات برگزار شده آن توضیحاتی دادند. در ادامه از ضرورت وحدت و لزوم کار تشکیلاتی صحبت شد و به این نکته اشاره شد که رسیدن به اهداف والای منظر جز از خلال وحدت این جمع، کار تشکیلاتی و منظم، هم راستایی نیروها و روشن ساختن برنامه ها تحقق نمی یابد. ایشان در رابطه با گردهمایی دوم، فعالیتها و اهداف آن و امید به ادامه دار بودن آنها صحبت کرده و اظهار داشتند برای اینکه این رشته به جایگاه حقیقی خود دست یابد و با استقلال رأی و طبق موازین خود پیش رود، نیازمند این است که جنبه های مختلف قانونی، حقوقی، علمی و مدیریتی آن سامان بخشیده شود. این موضوع مستلزم جمع شدن و ارائه برنامه ها از طرف تمام متخصصین منظر است تا به تدریج جایگاه تعریف شده ای با برنامه و اهداف روشن برای صنف مهندسان معماری منظر داشته باشیم و نسلهای بعدی بتوانند در این مسیر گام بردارند. سپس توضیحاتی در ارتباط با مسایل تشکیلاتی و مرحله اول عضوگیری انجمن توسط آقای آرمان میناتور سجادی، دبیر تشکیلات انجمن ارائه شد و اعضای هیات مدیره و اساتید گروه منظر حاضر در مراسم معرفی شدند.
در قسمت بعد برنامه، دانشجویان و اساتید طبق لیستی که از قبل تهیه شده بود به 5 گروه تقسیم شدند تا هر گروه متناسب با موضوعاتی درباره یکی از چالشهای حوزه منظر به بحث و گفتگو بپردازند. این چالشها از دیدگاه های اجتماعی، اقتصادی، مدیریتی، حرفهای، قانونی، آموزشی و جهانی شدن در حیطه منظر بودند که پیشتر توسط اعضای کمیته سفر مدون و گروه بندی شده بودند. هر گروه مرکب از یک استاد پیشکسوت، یک استاد جوان، اعضای پیوسته و دانشجو بود. هر یک از گروه ها، متناسب با برنامه خود شروع به بازدید کاروانسرا، قلعه قدیمی و منظر کویر کردند. بدین ترتیب تبادل نظر افراد درباره هر یک از موضوعات منظر در یک منظر کویری شروع شد و طبق برنامه تا ساعت 13 ادامه داشت.
اعضای هیات مدیره و بازرسان
- دکتر سید امیر منصوری: رئیس هیات مدیره
- مهندس مهدی شیبانی: عضو هیات مدیره
- دکتر احمدعلی فرزین: عضو هیات مدیره – خزانهدار
- دکتر مهدی زندیه: عضو هیات مدیره
- دکتر محسن فیضی: عضو هیات مدیره
- دکتر مرتضی ادیب: عضو هیات مدیره
- مهندس پژمان رئیسیان: عضو هیات مدیره
- مهندس آرمان میناتورسجادی: نایب رئیس هیات مدیره
- دکتر مجتبی انصاری: عضو علیالبدل هیات مدیره
- دکتر محمدجواد ثقفی: بازرس
- مهندس شروین گودرزیان: بازرس
گروه های مطالعاتی
- چالشهای جهانی شدن
اساتید: دکتر سیدامیر منصوری، دکتر آیدا آلهاشمی
سردبیر: مهندس فرزاد اعظم لطفی - چالشهای آموزشی
اساتید: دکتر سیدامیر منصوری، دکتر مه تیام شهبازی
سردبیر: مهندس فرزاد اعظم لطفی - چالشهای اقتصادی
اساتید: دکتر مهدی زندیه، دکتر علی شرقی
سردبیر: مهندس حسین پروین - چالشهای حرفهای
اساتید: دکتر محمدرضا مثنوی، دکتر محمدرضا مهربانی گلزار
سردبیر: مهندس مریم دبیری - چالشهای اجتماعی
اساتید: دکتر احمدعلی فرزین، دکتر مهدی فاطمی
سردبیر: مهندس سمانه یاراحمدی - چالشهای قانونی
اساتید: دکتر مجتبی انصاری، دکتر مرتضی ادیب
سردبیر: مهندس محمد جمشیدیان
گفتگوها نه تنها به چالشها محدود نشد بلکه در رابطه با مکان مورد بازدید و سایر دغدغه های منظر نیز ادامه یافت. ساعت 13 و با بازگشت اعضا به داخل کاروانسرا، سفره ای طولانی ناهار پهن شد تا معماران منظر بر سر سفره ای از صمیمیت ناهار دومین جلسه مجمع خود را صرف کنند. ناهاری به یادماندنی که مثل تمام لحظات ماندگار این سفر با دوربینهای عکاسان ثبت شد.
بعد از صرف ناهار جلسه جمع بندی روی زمین و زیراندازهایی مختصر برگزار شد. سردبیر هر گروه متناسب با چالش مورد بحث در گروه خود در عرض 10 دقیقه مباحث مطرح شده را به صورت گزارشی برای سایرین جمع بندی کرد تا همه افراد در جریان محتوای جلسات دیگر قرار بگیرند. پس از اتمام گزارشها و ارائه نظرات اساتید هر گروه بعد از هر جمع بندی، دکتر منصوری به موضوع فعالیت جمعی و ارزشهای آن اشاره نموده و بیان کردند که مباحث عنوان شده در گردهمایی های گروهی، افق دید انسان را فراتر برده و سبب پرواز اندیشه میشود و تفکر جمعی در برخورد با معضلات و مشکلات ثمربخش تر است.
با اعلام ختم جلسه و جمع آوری وسایل، یک عکس دسته جمعی که همه اعضای انجمن در آن بودند، گرفته شد تا این وحدت و همدلی در یک قاب جمع شود. افراد به سمت اتوبوسا حرکت کرده و بعد از صرف چایی و شیرینی به سمت تهران رهسپار شدند.
گردهمایی دوم انجمن علمی معماری منظر ایران، گر چه صورتی مانند سایر همایشها و گردهمایی های رسمی نداشت و حال برای همه اعضاء، تبدیل به خاطره ای از یک کویرگردی و دیدن آثار معماری دوره صفوی و ساسانی شده بود، اما محصولات یک رویداد رسمی و یک نشست علمی و صنفی را نیز به دنبال داشت. پس از بازگشت از سفر، بیانیه دومین گردهمایی انجمن علمی معماری منظر ایران به عنوان دستاورد این نشست و نقشۀ راه فعالیتهای آتی انجمن توسط مسولان گروه و اساتید و با مشارکت اعضای انجمن تنظیم خواهد شد.